• Language:

 • Reference

  Nuclear Power Plant Olkiluoto 3

  Olkiluoto, Finska

  Storitve: Varjenje in montaža cevi na turbino in reaktor jedrske elektrarne. Zmogljivost OL3: Proizvodnja električne energije na enoto (načrtovana) 1.600 MW.

  Hospital Orbis Medical Park

  Sittard, Nizozemska

  Storitve: Strojne instalacije, vodovodne instalacije, ogrevanje, klimatsko prezračevanje, vse vrste električnih in varnostnih naprav, naprave za medicinske pline, plinske instalacije, “brizgalni” protipožarni sistemi. Velikost: Najsodobnejša bolnišnica na Nizozemskem se razprostira na 100.000 m2 površine, ima več kot 500 enoposteljnih sob in lahko jo imenujemo tudi za najbolj tehnološko napredno bolnišnico v Evropi.

  Gambro Renal Products – Opelika

  Alabama, ZDA

  Podjetje Gambro Renal Products, del družbe Baxter Incorporated, namerava razširiti svoj dializator za hemodializo. Proizvodni obrat v Opelika z 230.000 kvadratnimi metri površine.

  Metsä Board Sverige AB

  Husum, Švedska

  Tovarna Metsä Board Husum mlin je integrirana tovarna kartona in celuloze, ki proizvaja podložno lepenko iz belih vlaken in beljeno tržno celulozo in od februarja 2016 dalje tudi zložljive škatlaste kartone.

  AstraZeneca Pharmaceuticals Complex

  Gartuna, Švedska

  Nova tovarna bo osredotočena na polnjenje in pakiranje proteinskih medicinskih pripomočkov.

  Smurfit Kappa Kraftliner, Industriegatan

  Pitea, Finska

  Največji evropski proizvajalec kraftlinerja, z letno proizvodnjo približno 700 000 ton. Kraftliner je osnovni papir iz svežih vlaken in se uporablja za izdelavo visoko kakovostne valovite embalaže.

  Paper factory Oy Metsä – Botnia Ab

  Botnia, Urugvaj

  Storitve: Montaža cevnih sistemov po izometrijih in varjenje le teh. Zmogljivost Metsa-Botnia: Proizvodna zmogljivost je 1 milijon ton beljene celuloze iz lesa evkaliptusa na leto in polna zmogljivost tovarne je 3,5 milijona m3 surovega lesa na leto.

  Paper factory Palm Paper Ltd.

  Poplar Ave, King´s Lynn, Velika Britanija

  Storitve: Varjenje in montaža cevnih linij v tovarni papirja in vgradnja papirnega stroja PM7 Zmogljivost PM7: 2000m/minuto – delovna širina 10,60 m (načrtovano), 400,000 ton letno (načrtovano).

  Paper factory Perlen Papier AG

  Perlen, Švica

  Storitve: Varjenje in montaža cevnih linij v tovarni papirja in vgradnja papirnega stroja PM7 Zmogljivost PM7: 2000m/minuto – delovna širina 10,60 m (načrtovano), 360.000 ton letno (načrtovano).

  E.ON Benelux Power station

  Maasvlakte, Nizozemska

  Zmogljivost: MPP3 je visoko napredna termoelektrarna na premog, ki uporablja premogov prah za proizvodnjo pare pri zelo visokih pogojih (285 barov, 600 do 620° C).

  Siemens CCPP Encogen Power plant

  Rotterdam, Nizozemska

  Zmogljivost: Zmogljivost elektrarne znaša približno 870 megavatov (MW).

  ASML Netherlands B.V.

  Veldhoven, Nizozemska

  Zmogljivost: Eden največjih proizvajalcev čipov na svetu s prometom več kot 3,5 milijarde evrov in skoraj 7000 zaposlenimi.

  Nuon Magnum Power plant

  Eemshaven, Nizozemska

  Zmogljivost: Proizvodna zmogljivost podjetja Nuon Magnum znaša približno 1.200 MW, kar je zadostna količina za zadovoljitev naraščajočega povpraševanja po električni energiji na tem območju.

  Sappi Paper and Paper Packaging

  Ngodwana Mill, Južna Afrika

  Zmogljivost: Podjetje Sappi Southern Africa je začelo z novo fazo rasti in razvoja z odločitvijo, da nadaljuje s širitvijo in modernizacijo tovarne Sappi Ngodwana, vključno z uvedbo proizvodnje kemijske celuloze v količini 210.000 ton.

  Baumit Wopfinger

  Wopfing, Avstrija

  Zmogljivost: S 400 zaposlenimi in 150 milijoni evrov letnega dohodka v letu 2011.

  BIOTEST AG

  Frankfurt, Nemčija

  Biotest je podjetje, specializirano za inovativne hematološke in imunološke izdelke s celovitim pristopom svetovne farmacevtske, diagnostične in bioterapevtske skupine. Približno 2.000 zaposlenih podjetja razvija, proizvaja in prodaja zdravila za zdravljenje krvnih in imunskih bolezni ter izdelke za nadzor higiene zraka in delovnih površin.

  Punct de Lucro Petrobrazi – Brazi

  Ploieşti, Romunija

  Rafinerija Petrobrazi je ena največjih romunskih rafinerij in ena največjih v vzhodni Evropi, ki se nahaja v Ploiestiju. Tovarna je s cevovodom povezana s prakično vsemi naftnimi polji v Romuniji z obsežno cevno mrežo in s pristaniščem Constana s cevovodom z zmogljivostjo 10.000 ton/dan.

  The New Paper Mill – AMCOR Packaging

  Sydney, Avstralija

  Podjetje AMCOR Packaging gradi nov objekt za izdelavo papirja, ki uporablja 100% recikliran odpadni papir na svoji lokaciji Botany v Sydneyju, NSW. Nova tovarna za proizvodnjo papirja z enojim strojem bo zamenjala obstoječa stroja za izdelavo papirja (št. 7 in št. 8) na lokaciji, s čimer se bo zmogljivost izdelave papirja povečala s sedanjih 250.000 ton na leto na približno 345.000 ton na leto.

  Ferrybridge Power Stations

  Knottingley, Anglija

  Elektrarna na trajektnem mostu se nanaša na serijo treh termoelektrarn na premog Aire blizu mosta Ferry mosta v West Yorkshireju v Angliji. Elektrarna C se bo zaprla marca 2016. Trajektni most Multifuel 1 je večnadstropna naprava z zmogljivostjo 68 MW v izgradnji, na lokaciji, ki naj bi začela delovati leta 2015.

  Burghausen Refinery

  Burghausen, Nemčija

  Rafinerija Burghausen je rafinerija nafte v bavarskem mestu Burghausen. Je del družbe OMV Nemčija GmbH, ki deluje poleg rafinerijskih in bencinskih servisov ter cistern. Z uporabo surove nafte, ki znaša 3,46 milijona ton / leto, je to najmanjša še obstoječa naftna rafinerija v Nemčiji. Druga značilnost rafinerije je, da ne proizvaja bencina, ampak celoten bencin se uporablja za proizvodnjo petrokemičnih surovin. S tem predstavlja tudi pomemben del družbe ChemDelta Bavaria.

  ThyssenKrupp Stahlwerk

  Duisburg, Nemčija

  ThyssenKrupp v Duisburgu je ena največjih jeklarn v Nemčiji in z dvema plavžema proizvaja surovo železo. Njegova dva 250-metrska dimnika, ki sta vključena v sintranje, sta največji dimnika jeklarne v Nemčiji. Kompleks ima dve plavžni peči. Po informacijah družbe se je v prvih dvajsetih letih delovanja proizvedlo več kot 75 milijonov ton surovega železa. Plavžna peč, izdelana aprila 2005, je po podatkih Inštituta za jeklo VDEh. proizvedla skoraj 44 milijonov ton surovega železa in postavila evropski rekord. Sredi junija 2014 je bila dokončana prva plavžna peč. Nadomestila jo bo druga peč z vrednostjo 200 milijonov evrov do konca septembra 2014.

  Schwechat Refinery

  Dunaj, Avstrija

  Družba OMV upravlja rafinerije, za katere so značilne visoka varnost, okoljski in proizvodni standardi, vključevanje v petrokemični trg in optimalno bližino trga. Rafinerija v Schwechatu pri Dunaju je ena največjih in najbolj kompleksnih celinskih rafinerij v Evropi: Zajema približno polovico povpraševanja po naftnih derivatih v Avstriji. Aprila 2008 je rafinerija Schwechat praznovala svoj 50. rojstni dan.

  MiRO Karlsruhe Refinery

  Karlsruhe, Nemčija

  Rafinerijo sestavljajo dva dela rafinerije nafte družbe Oberrhein GmbH & Co. KG Karlsruhe v Knielingenu in je največja naftna rafinerija v Nemčiji. Miro je podružnica podjetja Shell, Esso, Ruhr Oil, znana po blagovni znamki Aral in ConocoPhillips, znana po blagovni znamki Jet. Učinkovitost: Zmogljivost: 15,5 milijona ton na leto, zaposleni: okoli 1.000 in približno 1.100 partnerskih podjetij, Velikost rafinerijskega območja: 458 hektarjev, moč: do 70 MW električne energije in 40 MW daljinskega ogrevanja.

  Audi Neckarsulm

  Neckarsulm, Nemčija

  Tradicionalno mesto proizvodnje avtomobilov Neckarsulm je dom vrhunskih modelov avtomobilov Audi A8, Audi A6 in Audi A4. Veliko tipičnih Audievih inovacij se je prvič rodilo v drugi nemški tovarni podjetja. Družba Quattro GmbH izdeluje tudi visoko zmogljive modele Audi RS 6 in Audi R8 v Neckarsulmu. Audi Forum Neckarsulm nudi svojim obiskovalcem tudi zanimivo avtomobilsko izkušnjo.

  SANDVIK Sandviken

  Sandviken, Švedska

  Sandvik AB je švedska svetovna industrijska skupina z delovanjem v 130 državah in na vodilnih svetovnih položajih v izbranih nišah. Število zaposlenih znaša približno 48.000 (od tega približno 10.000 na Švedskem) in prihodki približno 88 milijard. V Sandvikenu se opravljajo obširne raziskave proizvodnje in naprednih materialov; to je bil prej tudi sedež skupine. Od jeseni 2012 je sedež Svetovnega trgovinskega centra v Stockholmu. V tovarnah Sandvik v Sandvikenu dela več kot 5500 zaposlenih.

  UPM Kymi Kuusankoski Pulp Mill Chemical Recovery Plant

  Kuusankoski, Finska

  Tovarna družbe UPM Kymi se nahaja ob reki Kymijoki v Kouvoli na jugovzhodni Finski. Integracija Kymi vključuje tovarno za izdelavo celuloze in finega papirja. Tovarna za proizvodnjo celuloze ima dve proizvodni liniji. Naložba zagotavlja dobavo papirne kaše tovarne Kymi in zagotavlja razvoj podjetja Kymi kot konkurenčno integrirano tovarno finega papirja. Nova obnovitvena naprava je povečala energetsko učinkovitost tovarne, zmanjšala emisije fosilnih ogljikovih dioksidov in povečala odstotek biogoriv v proizvodnji električne energije na več kot 90%.

  EVONIK Chempark Dormagen

  Dormagen, Nemčija

  Evonik Industries je industrijska korporacija s sedežem v Essnu, Severno Porenje-Vestfalija, Nemčija. Ena od vodilnih svetovnih specialnih kemičnih podjetij, ki je v lasti družbe RAG Foundation. Ustanovljena je bila 12. septembra 2007 kot rezultat prestrukturiranja rudarske in tehnološke skupine RAG. Družba Evonik Industries je združila poslovna področja kemikalij, energetike in nepremičnin RAG, medtem ko rudarsko dejavnost še naprej izvaja RAG.

  Neste Oil Porvoo Refinery

  Porvoo, Finska

  Refinerija Fortum Oil in Gas Oy (pozneje preimenovana v Neste Oil Corporation) Porvoo rafinerija v Kilpilahtiju na Finskem, ki se nahaja 30 kilometrov vzhodno od Helsinkija, je avgusta 2004 nadgradila in razširila svoje zmogljivosti za proizvodnjo dizelskih goriv. Rafinerija Porvoo ima štiri proizvodne linije in več kot 40 procesnih enot. Neste Oil namerava podvojiti proizvodnjo obnovljivega biodizla, proizvedenega iz surovin v Porvou. Družba je napovedala zagon druge rafinerije v tovarni na obnovljivi dizel Porvoo NExBTL, ki lahko proizvede 170.000 ton goriva na leto.

  Sappi Paper Mill

  Gratkorn, Avstrija

  Tridimenzionalna ukrivljena aluminijasta strešna plošča, ki obkroža največji svetovni papirni stroj za brezbarvni premazni papir (470.000 ton letno, proizvodna širina 8,5 m), s pomožnimi napravami, kot so naprava za nanašanje premazov, prilagojeni valji, odpremno skladišče, priprava celuloze in pigmentov. Stekleno-aluminijasta konstrukcija izpolnjuje najvišje tehnične zahteve glede zvoka. Strehe amorfne hale so postale integrirani elementi hribov, ki obkrožajo Gradec.

  Townsend Hook Paper Mill

  Snodland, Kent, Velika Britanija

  Kentova dolina Medway ima dolgoletno tradicijo izdelave papirja in danes še vedno obstajajo številne tovarno, ki podpirajo lokalno gospodarstvo in proizvajajo iskano in dragoceno blago. Eden najstarejših in največjih tovarn je tovarna papirja Townsend Hook Paper Mill v kraju Snodlandu blizu kraja Maidstone. V načrtu je dokončanje in zagon stroja za izdelavo zabojnikov po meri do konca tega leta. Stroj bo proizvajal lahko valovito embalažo iz recikliranega materiala in bo zagotovil dobavo papirja za vse postopke pakiranja družbe Smurfit Kappa v Združenem kraljestvu.

  CSL Behring Lengnau AG

  Bern, Switzerland

  Podjetje CSL Behring je izvedlo slovesno ceremonijo odprtja novega obrata CSL Behring Lengnau AG, ki je med drugim namenjen proizvodnji rekombinantnih koagulacijskih faktorjev. Temeljni kamen je bil položen 3. maja 2016. Pridobitev dovoljenja za obratovanje in začetek proizvodnje sta predvidena v obdobju 2022–23. Nova proizvodna lokacija v kraju Lengnau bo med drugim proizvajala tudi rekombinantne izdelke za hematologijo. Ta obetavna nova terapevtska sredstva bodo v obratu Lengnau proizvajali v komercialnih količinah in distribuirali po vsem svetu.

  MSD Animal Health Netherlands B.V.

  Boxmeer, Netherlands

  MSD Animal Health v kraju Boxmeer je sedaj največja lokacija družbe MSD na področju raziskav, razvoja in proizvodnje cepiv ter zdravil za živali. V centru za bioznanosti Boxmeer potekajo raziskave novih zdravil za živali. Ta zdravila razvijajo tudi naprej v novo zdravilo, ki ga lahko predpišejo veterinarji. Eden od ciljev centra za bioznanosti je povečati zmogljivost proizvodnje veterinarskih cepiv in hkrati še naprej izpolnjevati najstrožje zahteve glede kakovosti in okolja. Obrat v kraju Boxmeer se ukvarja tudi s proizvodnjo cepiv in zdravil za živali. Med drugim izdelujemo cepiva za preprečevanje bakterijskih, parazitskih in virusnih okužb, tako pri domačih, kot tudi pri rejnih živalih.

  Biogen Produktionsanlage Luterbach

  Luterbach, Switzerland

  Koncept in zasnova načrtovanega obrata v kraju Luterbach temeljita na dolgoletnih izkušnjah družbe Biogen na področju biofarmacevtskih proizvodnih procesov. Obrat združuje najnovejše koncepte družbe Biogen za tehniko dohranjevalne šarže celičnih kultur (angl, fed-batch) in prečiščevanje beljakovin, kar omogoča masovno proizvodnjo biofarmacevtskih izdelkov. Obrat je modularen, proizvodnja pa poteka v proizvodnih celicah, od katerih sta prvotno načrtovani dve. Glede na razvoj povpraševanja je v obratu Luterbach mogoče zgraditi dodatne proizvodne celice za razširitev proizvodnje. V obratu Luterbach bodo poleg proizvodnih obratov zmogljivosti tudi laboratoriji, pisarne, stavbe za vzdrževanje in skladišče.

  Teva Biotech GmbH

  Ulm, Germany

  Prvi bioreaktorji za nov biotehnološki obrat družbe Teva so bili dobavljeni leta 2019. Zaradi velikosti – nekateri tehtajo slabih 8000 kilogramov in so visoki več kot 5 metrov – so jih na prosto potegnili s posebnim žerjavom in jih nato premaknili v zgradbo. Bioreaktorji – ki jih imenujemo tudi fermentorji – so srce biotehnološke proizvodnje zdravil. Tehnologija bioreaktorjev je zelo zapletena in se je v zadnjih 10 letih izjemno razvila. »Zlasti glede na visoko stopnjo avtomatizacije so naši novi bioreaktorji v skladu s trenutno najsodobnejšo tehnologijo.« To omogoča proizvodnjo v veliko večjem obsegu – približno 100-krat več kot znaša trenutna proizvodnja v obrata Teva Biotech -, ki jo spremlja znatno povečanje količine zdravil. Prostornina prvih bioreaktorjev za nov obrat znaša 15.000 litrov, teža pa znaša več kot 33.000 kilogramov, ko so napolnjeni.

  Center Court Chemelot Campus Geleen

  Geleen, Netherlands

  Kampus se zdaj ponaša s široko paleto objektov visoke kakovosti v vabljivem, dostopnem in reprezentativnem kompleksu. Center Court je trajnostna stavba in je bila po sistemu BREEAM-NL (okoljevarstveni sistem za ocenjevanje vrste vplivov, ki jih imajo na okolje infrastruktura in stavbe) ocenjena s tremi zvezdicami. Poraba energije je nizka, deloma zaradi kompaktne glavne oblike in vgradnje nizkotemperaturnega sistema ogrevanja s klimatskimi stropi. Kjer je bilo mogoče, so bili uporabljeni reciklirani ali obnovljivi materiali na biološki osnovi. Prostorna, svetla in brezčasna stavba je skrbno obdelana z materiali na trajnosten način, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Raznolika mešanica prostorov, vsak s svojim vzdušjem, omogoča uporabo stavbe na zelo prilagodljiv način.

  Boehringer Ingelheim – Biopharmaceutical Production Plant

  Vienna, Austria

  Do leta 2021 bo v prostorih nekdanjega podjetja in na območju južno od njega zgrajen obrat za proizvodnjo biofarmacevtskih izdelkov, vključno s tovarniškimi zgradbami. Konkretno to pomeni, da koroška podjetja vgrajujejo procesna sredstva za nov biofarmacevtski obrat. Po navedbah družbe Boehringer je za ta del obrata nameščenih več kot 50.000 cevovodov in 8500 armatur.

  Billerud Korsnäs Paper Mill

  Gruvön, Sweden

  Podjetje Billerud Korsnäs je že skoraj zaključilo največjo naložbo v svoji zgodovini. Nov stroj za karton papirnice v kraju Gruvön je zasnovan s proizvodno zmogljivostjo 550.000 ton letno in bo izdeloval karton za embalažo za tekočine, zložljive kartonažne škatle, kartonsko embalažo za postrežbo hrane in beljen kraft papir.

  Sappi’s Ehingen Paper mill

  Ehingen, Germany

  Obrat v kraju Ehingen je zasnovan za letno proizvodno zmogljivost 140.000 ton beljene celuloze za lastno porabo in tržne celuloze ter 280.000 ton prevlečenega brezlesnega (grafičnega finega) papirja. Papir v papirnici Ehingen Mill se proizvaja s papirnim strojem proizvajalca Escher/Voith z delovno širino 5,6 m.